احتمالاً اگر شما هم وبلاگ نویس باشید و یکی از چالشهایی که با آن روبرو هستید این است که آیا مطلبی که مینویسم تکراری است یا نه؟ به بیان دیگر آیا ایدهی که این مطلب مطرح میکنم قبلاً در جایی به آن اشاره شده؟
البته تکراری نوشتن مزیتهای خود را دارد ولی چند راهکار برای جلوگیری از تکراری نویسی به ذهنم میرسد:
۱- استفاده متعادل از شبکههای اجتماعی: چون بسیاری از افراد از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند و خبرها و مطالب آن اکثراً تکراری است ممکن است با گشتن خیلی زیاد در شبکههای اجتماعی ناخودآگاه دغدغهها و ایدههایی در ذهنمان رسوخ کند که بعداً در وبلاگمان به آن اشاره کنیم. در این صورت خواننده بلافاصله آن را تشخیص میدهد.
۲- کتاب خواندن: بسیار از ایدهها و موضوعاتی که در کتابها وجود دارد در سطح اینترنت با شبکههای اجتماعی وجود ندارد حتی شاید با گوگل کردن هم نتوان آنها را پیدا کرد. پس با خواندن کتاب ایدههای جدیدی پیدا میکنیم
۳- خواندن وبلاگ دیگران: وقتی وبلاگ های دیگر را میخوانیم پی میبریم چه مطلبی گفته شده و ما سعی میکنیم به چیزهایی اشاره کنیم که دیگران اشاره نکرده اند. وقتی وبلاگ های دیگر را دنبال نمیکنیم ممکن است مطلبی بنویسیم که آنها به آن اشاره کردهاند. البته به نظر من متمم خوانی و مطالعه کامنتهای آن هم در این دسته قرار میگیرد.
۴- جستجو در گوگل: اگر قرار است در مورد چیزی مطلب بنویسیم قبل از آن در گوگل جستجو کنیم که آیا فرد دیگری به این موضوع پرداخته. همان مطالب را بخوانیم و اگر امکان داشت در مطلب خودمان به آن رفرنس بدهیم.
۵- جستجو وبلاگ خودمان: میتوانیم در وبلاگ خودمان جستجو کنیم و مطالب شبیه به مطلب جدید را پیدا کنیم و اگر احساس کردیم نقطه اشتراکی وجود دارد به آنها اشاره کنیم.
علی جان.
فکر کنم مقاله های روز دنیا هم می توانند به ما در نوشتن کمک کنند. مثلا فرض کن زمانی که می خواهیم در یکی از حوزه های تصمیم گیری، مذاکره، تفکر سیستمی، اقتصاد دیجیتال و … مطلب جدید بنویسم. به نظرم با رجوع به تحقیقات و مقالات دانشگاهی منتشر شده در این زمینه، هم می توانیم ایده های خوبی برای نوشتن پیدا کنیم و هم می توانیم آنها را برای خوانندگان وبلاگ امان بازنشر دهیم.
ممنون از تو.